Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган яде само лабораторно тествани храни

04 март 2015, 16:32 часа • 15910 прочитания

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган яде само храна, преминала през подрбобни клинични тестове. Експертен екип контролира менюто му и се грижи всичките му ястия да бъдат лабораторно изследвани преди да му бъдат сервирани.

Според личния лекар на президента Джевдет Ердол всички ястия и продукти се контролират преди да му бъдат сервирани както в неговата резиденция, така и когато предприема задгранични пътувания, съобщава македонското издание "Вест".

"Предвижда се в президентския дворец да се изгради и лаборатория за безопасност на храните. Разработихме петчленен екип за спешни случаи, която ще бъде на разположение в резиденцията за 14 часа на ден. Подготвяме и план за здравето и храната на държавния глава. Всичко, което той яде или пие се анализира за радиация, химикали, тежки метали и бактерии", казва още Ердол.

Според него убийствата на известни личности вече не се случват само с огнестрелно оръжие, а много често и чрез храната, затова пробите от храната се изследват в лаборатории в Анкара и Истанбул.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес