Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕЦБ одобри план за възобновяване на работата на Атинската фондова борса

28 юли 2015, 17:30 часа • 7430 прочитания

Европейската централна банка (ЕЦБ) одобри план за възобновяване на работата на фондовата борса в Атина, съобщи за агенция Ройтерс служител на Атинската борса.

Според него обаче ще бъдат наложени ограничения за търговията на местните инвеститори след едномесечното принудително спиране на работата на гръцкия фондов пазар.

Търговията в Атина ще бъде възобновена, след като гръцкото финансово министерство издаде министерско постановление по въпроса, допълни служителят на борсата, като не е изключено търговията да бъде подновена още утре (сряда).

ЕЦБ даде своето одобрение и одобри плана, който предвижда ограничения за гръцките инвеститори, каза неназованият служител на Атинската борса пред агенция Ройтерс.

Агенция Блумбърг също съобщи, че ЕЦБ е дала "зелена светлина" за възстановяване на търговията на Athens Stock Exchange (ASE), предаде КРОСС.

Борсата в Атина остава затворена от 29-и юни насам, като към тази дата основният фондов индекс Athex Composite index беше с 16% под неговия връх за настоящата година, достигнат през февруари.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес