Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама убити след стрелба в центъра на Атина

19 декември 2022, 03:00 часа • 1928 прочитания

Най-малко двама души са убити при стрелба в центъра на Атина тази вечер, а друг е ранен. За инцидента съобщава гръцкият телевизионен канал EPT1.

Според него стрелбата е станала в кафене на атинския площад Неа Смирни, където вечерта е имало много хора с пазарски колички. Нападателят открива огън с пистолет по етнически албанец, който умира на място. Пострадал е още един мъж, който е починал от раните си в болницата, ранена е сериозно и 35-годишна жена. Тя има сериозни рани, но животът ѝ е вън от опасност. Пострадалата е откарана в болница. Според местни жители са чути поне пет изстрела, предава БГНЕС.

Телевизионният канал съобщава, че според полицията загиналият албанец е бил свързан с местни престъпници. Другият починал и ранената жена са били просто посетители на кафенето.

Новинарският портал newsbomb.gr твърди, че стрелбата вероятно е причинена от престъпна разправа. Порталът публикува видеоклип, на който се вижда как мъж, облечен в черно, стреля в кафенето и бяга. След изстрелите на площад "Неа Смирни", където много хора бяха дошли да гледат финалния мач от Световното първенство по футбол в Катар в местните кафенета и таверни, настъпи паника.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес