Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джуканович: Оставам лидер на партията

29 октомври 2016, 09:22 часа • 1131 прочитания

Мило Джуканович отхвърли твърденията, че ще се оттегли от лидерския пост в Демократическа партия на социалистите (ДПС) на Черна гора.

"Не се оттеглям от никъде. Оставам лидер на ДПС. Приключих премиерски си мандат, при това не първия, а седмия. Реших да не се кандидатирам за осми път по собствени причини. Няма никакво оттегляне. Няма място за никакви мистерии и предпоставки", каза Джуканович. Единственото нещо, от което имам нужда е почивка и да се наспя, каза още той.

Преди пет дни от ДПС съобщиха, че Джуканович няма да остане на поста премиер, въпреки спечелените от партията му избори. Това съобщение се прие като оттегляне на Джуканович от активната политика.

На 16 октомври ДПС спечели 36 от общо 81-те места в парламента, побеждавайки четирите опозиционни партии, които обаче обединиха сили по една обща тема: да се свали Джуканович, когото те заклеймяват като дълбоко корумпиран.

За премиер бе номиниран заместникът му в партията Душко Маркович, предаде БГНЕС.

Партията на Джуканович неизменно води на всичките 11 избори след въвеждането на многопартийна демокрация в Черна гора и бивша Югославия преди 25 години.

През последните 25 години Джуканович доброволно не участва начело в управлението на страната, всеки път за по две години, преди да се върне като премиер. Той обаче никога не е отстъпвал партийното водачество.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес