Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ципрас натисна в политическата битка в Гърция

01 юли 2019, 08:08 часа • 1517 прочитания

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще се появи в ефира на местната телевизия "Скай" във вторник (2 юли), слагайки край на ембаргото спрямо медията, което самият той беше наложил за изявите на депутати и министри на "Сириза". Ембаргото беше в отговор на критиките на медията към неговото правителство, пише БГНЕС.

Ципрас обяви появата си в Twitter, като се аргументира с необходимостта да "се изчерпят всички възможности истината да достигне до всички хора".

В същото съобщение, Ципрас обвини лидера на "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис, че "се крие" по повод неотдавна отложен дебат между лидерите на политическите партии. Лидерът на "Сириза" ще чака Мицотакис в студиото на "Скай", като много негови привърженици поискаха от него точно това в социалните мрежи - да отиде и щом Мицотакис не желае да се появи, да понесе политическите последствия от това.

Припомняме, че във всички социологически проучвания до момента "Нова демокрация" води, при това със сериозен аванс. "Сириза" загуби както европейските избори през май, така и местните, които се проведоха по същото време. Затова ще има предсрочен парламентарен вот на 7 юли, макар че редовен трябваше да се проведе тази есен.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес