Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ципрас: Готов съм на компромис

12 юли 2015, 17:43 часа • 7241 прочитания

Гърция е готова за компромис и заради това споразумение с кредиторите може да бъде постигнато днес. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас при пристигането му на срещата върха на еврозоната, предаде ТАСС.

Готов съм за още един компромис. Ще можем да постигнем споразумение днес, ако всички поискат това, каза той.

Ние дължим това на народите на Европа, които искат Европа да бъде обединена, а не разделена, посочи Ципрас, като изтъкна, че е готов за "искрен компромис", информира ДПА.

Еврогрупата набеляза план за оказване на помощ на Гърция, той трябва да бъде утвърден от срещата на върха. Това заяви финансовият министър на Финландия Александър Щуб.

"Подготвихме много амбициозен проект за държавните глави. Той включва законите, които Гърция трябва да приеме до 14 юли. Това са условия и предварителни стъпки, които Гърция трябва да приеме. Съгласувани са четири направления за реформи, включително по данъчните въпроси, приватизацията, както и други. Всички те трябва да бъдат утвърдени от правителството и парламента на Гърция", посочи той.

Ако бъде взето решение по програмата за помощ в рамките на Европейския стабилизационен механизъм, целият пакет трябва да бъде реализиран – добави Стуб.

По думите му сега топката е в полето на държавните и правителствените ръководители на еврозоната.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес