Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Циклон с дамско име ще донесе сериозни проблеми на Балканите

26 юни 2018, 05:45 часа • 17381 прочитания

Циклонът Силвия ще донесе лошо време на Балканите, особено на територията на Македония и Гърция, но и България няма да бъде подмината от вълната.

Още днес следобед (26 юни) идват проливен дъжд, гръмотевици и силен вятър, като се очаква заради това да паднат сериозно и температурите. Има прогнози, че е възможно да се стигне до стойност от под 10 градуса по Целзий, твърди метеорологът от Струга Славчо Попоски, цитиран от македонското издание "24 Вести".

Според прогнозата на Попоски, цитирана от Агенция "Фокус", най-засегната ще бъде Гърция. Той призова гражданите, които планират тези дни да пътуват натам, да отложат пътуването, защото има големи рискове за местни наводнения. Попоски прогнозира валежи до 70 литра на квадратен метър в Македония и до 150 л/кв.м в Гърция и подобрение на времето от четвъртък (28 юни).

За България синоптиците от НИМХ предупреждават, че има опасност от градушки. Минималната температура в София се очаква да е 12 градуса, в Пловдив - 15 градуса. Засега единствено в Сливен и Шумен не се очаква да има сериозни валежи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес