Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андрю Тейт остава в румънски затвор

10 януари 2023, 22:48 часа • 5150 прочитания

Противоречивият британско-американски онлайн инфлуенсър Андрю Тейт получи отказ от съда за прекратяване на задържането му в Румъния. Тейт беше задържан заедно с брат си Тристан миналия месец като част от разследване по обвинения в трафик на хора и изнасилване, които те отричат, предава БГНЕС.

Властите подозират двойката, заедно с двама румънски граждани, в ръководенето на "организирана престъпна група". Туе ще останат в ареста за 30 дни, след като днес съдът отхвърли жалбата им. 

По-рано Тейт беше забелязан да носи нещо, което изглеждаше като копие на Корана, докато влизаше в Апелативния съд в Букурещ с белезници на ръцете на брат си. След арестите на 29 декември полицията съобщи, че е идентифицирала шестима души, за които се твърди, че са били "сексуално експлоатирани" от така наречената "организирана престъпна група".

Полицията твърди, че жертвите са били "вербувани" от британски граждани, които според нея са представяли невярно намерението си да влязат във връзка с жертвите - което тя нарича "методът на любовника". По-късно те са били принудени да участват в порнографско съдържание под заплаха от насилие, се твърди в изявлението.

Адвокатът на Тейт, Ойген Видиняк, заяви, че клиентите му отхвърлят всички обвинения. Роден в САЩ, преди да се премести в Обединеното кралство, 36-годишният Тейт прави успешна кариера като кикбоксьор.

През 2016 г. той беше отстранен от британската версия на телевизионното риалити шоу Big Brother заради видео, в което се виждаше как напада жена. След това създава "бизнес с уебкамери", който описва като "забавление за възрастни".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес