Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анархисти подпалиха коли и банкомати в Солун и Атина

18 май 2020, 10:31 часа • 1286 прочитания

Гръцки анархисти подпалиха през изминалата нощ банкомати и автомобили в Атина. Задържани са десетки хора, съобщава вестник „Етнос”, цитиран от БГНЕС.

При координирани нападения малко след 02:00 часа в атинските квартали Паграти, Петрадона, Кипсели, Галаци, Неа Смирни и Халандри почти едновременно са били подпалени автомати, леки автомобили, камиони за зареждане на магазини и за бързи доставки. Пострадали са около 10 автомобила и 3 банкомата. Вследствие на проведената от полицията операция са задържани 40 души, като причините за вандалските актове все още са неизвестни.

През нощта в района, където се намира консулството на Турция в Солун, група анархисти изградили барикади от контейнери за смет. Когато полицията пристигнала на местопроизшествието, възникнали безредици и анархистите започнали да хвърлят бутилки със запалителна смес по силите на реда. Пострадали са 6 паркирани наблизо автомобила.

В отговор полицията е използвала сълзотворен газ и светошумови гранати. Полицейските управления в двата града провеждат разследване на случаите.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес