Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анархисти нападнаха италианското посолство в Атина

04 февруари 2019, 12:23 часа • 902 прочитания

Около 15 членове на анархистката група "Рубикон" атакуваха италианското посолство в Атина. Полицията съобщи за 14 арестувани.

От "Рубикон" чрез обширен текст, публикуван на техния сайт, заедно с видеозапис на атаката, казват, че се борят срещу фашизма и издигането на крайно десните в Европа и "един от характерните случаи е Италия", но те също изразяват подкрепа и солидарност към италианците. които се сражават против „Ислямска държава“ в Сирия, които са издирвани от италианското правителство.

Според видеото, което самите анархисти публикуваха, атаката е продължила за кратко, двама души са прескочили оградата и са влезли в двора на посолството в центъра на Атина, хвърляйки боя върху сградата, а останалите членове на външната страна правят същото.

Гръцката информационна агенция АНА-МПА съобщи, че полицията е задържала 14 души и извършва проверки дали те са участници в незаконната проява.

Министерството на външните работи на Гърция осъди атаката, която причини материални щети на сградата на италианското посолство в Атина, като заяви, че подобни действия "няма да повлияят нито на отличното сътрудничество, нито на дългогодишните приятелски отношения между Гърция и Италия".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес