Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Viasat Nature в Сезона на океаните

04 септември 2021, 10:00 часа • 2857 прочитания

Най-зеленият ТВ канал от семейството на Viasat World представя „Спасяване на дивите животни в Канада“ , „Голямата синева“  и още

 

Всяко лято Монтерей бей, на 200 км южно от Сан Франциско, домакинства на най-голямата миграция на морски животни на Земята. Сини китове, тюлени, делфини, видри и акули се събират край този калифорнийски бряг всяка година. Една от причините за значимостта на това събитие, е че много от тези животински видове до скоро бяха обект на риболов, който ги довeде почти до изчезване. Сега това е преустановено и океаните са защитени, а феноменът е обект на изследване от специалисти в  документалния филм в две части „Голямата синева“ - по Viasat Nature в 21:00 часа на 20 и 21 септември, като част от „Сезона на океаните“.

Видео за „Сезон на океаните“ по Viasat Nature

Рубриката „Сезон на океаните“ по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World с премиера понеделник, 6 септември, включва впечатляващи поредици като:

  • ТИХИЯТ ОКЕАН - от понеделник, 6 септември, всяка делнична вечер в 21:00 ч. епизоди: 4 x 60 мин.
  • СПАСЯВАНЕ НА ДИВИТЕ ЖИВОТНИ В КАНАДА – от неделя, 12 септември, в 14:00 ч.
  • НАЙ-ДИВИЯТ ОКЕАН НА ЗЕМЯТА - от понеделник, 13 септември, всяка делнична вечер в 21:00 ч. епизоди: 3 x 60 мин.
  • ГОЛЯМАТА СИНЕВА - В две вечери от понеделник, 20 септември, в 21:00 ч. епизоди: 2 x 60 мин.

 

„Голямата синева“ разкрива в два епизода дългата и трудна годишна миграция на тези морски животни, които достигат до залива, където за награда за пътешествието си през Пасифика получават хапка риба и планктон. Годишното преселение наблюдават местни ентусиасти и учени, както и експерти от световно известния Monterey Bay Aquarium. Тази година събитието е уловено от камерите на BBC.

„Голямата синева“ дебютира по Viasat Nature в цяла Централна и Източна Европа в понеделник, 20 септември, и вторник, 21 септември, в 21:00 часа.

Не пропускайте още:

Спасяване на дивите животни в Канада

Всяка неделя, от 12 септември, в 14:00

 

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Wild Pacific Rescue

Година: 2020

 

Група ветеринари и техници по красивото тихоокеанско крайбрежие на Канада са посветени на спасяването на живота на дивите морски бозайници и пускането им на свобода. Тяхното мото? "Всяко животно има значение".

Водени от всеотдаен и компетентен ветеринарен лекар, квалифицирани експерти защитават тюлени, костенурки, делфини, видри, морски лъвове от широк спектър от животозастрашаващи опасности. Те работят неуморно, за да спасят стотици ранени животни всяка година, да се грижат за тях, докато оздравеят, и да ги пуснат обратно в дивата природа. Спасяването на животните и тяхната свобода в дивата природа е мисията на Спасителния център за морски бозайници "Оушън Уайз".

 

Видео за „Спасяване на диви животни в Канада“ по Viasat Nature

Тихият океан

От понеделник, 6 септември, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Pacific

Година: 2020

 

Тихият океан - най-големият океан на Земята, се разпростира на 155 400 000 кв. км вода - от САЩ на изток до Австралия на запад. Той обхваща половината свят и гъмжи от живот. Посещаваме открития океан - огромно пространство, което покрива нашата планета със синьо одеало.

Потапяме пръсти в плитчините, за да изследваме най -големия коралов риф в света, насочваме се към скалите, плажовете и носовете на бреговете на Тихия океан, за да посетим мечки, раци и морски крави и да завършим нашето епично пътешествие в непрогледните дълбини при едрооките, зъбати и прозрачни обитатели на дъното.

Видео за „Големият бариерен риф“ по Viasat Nature – всяка вечер в 21:00 от 27 септември

Най-дивият океан на Земята

Започва от понеделник, 13 септември, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Atlantic - The Wildest Ocean on Earth

 

Атлантическият океан познава много върхове и спадове. Гмуркаме се, за да открием теченията, дълбините и климатичните крайности на този величествен воден обект. Гълфстрийм влияе на всичко, до което се докосне - от гърбатите китове, раждащи се в Карибите, до китовете убийци, заграждащи гигантски плитчини херинга в северната част на Арктика. Ако се потопим по-дълбоко, можем да изследваме Средноатлантическия хребет - най-дългата планинска верига на Земята.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес