Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Война на Израел с "Хизбула": Мрачна германска прогноза заради руски или ирански ракети

08 януари 2024, 06:54 часа • 2924 прочитания

Опасността войната в Израел да се разшири и да се превърне в сериозен регионален конфликт, с потенциал да стане дори глобален, далеч не е преминала. Напротив - все повече анализатори и все повече политици коментират, че сблъсък на Израел с "Хизбула" и Ливан ще преобърне нещата във война, която може директно да въвлече Съединените щати.

Пореден пример

В профила си в Twitter политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке дава интересен пример. Примерът - "Хизбула" е обстреляла успешно база на израелската армия с лазерно насочвани ракети. Рьопке счита, че става въпрос или за руски, или за ирански ракети и явен успех, с който от строя е извадена израелска база с радари.

Още: Ливан помоли "Хизбула" да не отговаря на израелския удар, убил човек №2 на "Хамас"

"Едва ли някой в ​​Израел сега вярва, че война срещу терористите все още може да бъде предотвратена", прави мрачна прогноза Рьопке. Той говори на фона на успешна израелска операция, с която беше ликвидиран вторият човек в "Хамас" и то в Бейрут, а ливанското правителство опита да деескалира ситуацията, обръщайки се към "Хизбула" с молба да не реагира на тази операция.

Израел ликвидира заместник-ръководителя на Хамас в Бейрут (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес