Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влиятелни гласове от Русия: Няма разлика между умерената опозиция и ИД

06 октомври 2015, 07:53 часа • 4125 прочитания

Председателят на Комитета по външните работи и депутат в руската Дума Алексей Пушков не счита, че има съществена разлика между "Ислямска държава" и Сирийската освободителна армия, считана за "умерена опозиция".

"Мотивацията и на едните, и на другите... никаква демокрация не е това. Мотивацията на всички поддръжници на радикалния ислям е една - възстановяване на Багдадския халифат, съществувал до 1228 г.", смята Пушков, предаде БГНЕС.

"Границата между "умерената" и "неумерената" опозиция е твърде разтеглива. Така например, никой не знае кой оглавява Сирийската освободителна армия. Кои са тези хора? Срещу кого воюват? Какви са техните цели? Никой не знае", отбелязва Пушков.

Миналата седмица руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руските ВВС не нанасят удари срещу Сирийската освободителна армия в Сирия. Вчера обаче Лавров заяви: "СОА и "умерената опозиция" като цяло си остават фантомни структури. Обърнахме се с молба към САЩ да ни разяснят каква е тази организация и къде се намира".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес