Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виновен за изнасилване на 60 деца: Знаков случай в Австралия

02 септември 2024, 14:39 часа • 960 прочитания

Виновен по 307 обвинения, свързани с педофилия - може би най-известният австралийски педофил Ашли Пол Грифит призна вината си днес, 2 септември. Най-общо казано, Грифит е извършил гнусните престъпления докато е работил като детегледач в детски центрове.

Обвиненията обхващат изнасилване, сексуално насилие и експлоатация на десетки момичета, за които е трябвало да се грижи - в Австралия и Италия.

На съдия Антъни Рафтър му отне повече от 2 часа, за да прочете 307-те обвинения срещу Грифит в съдебната зала в Бризбън, където се бяха събрали няколко жертви и техните семейства, предаде Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Още: 17 г. на тъмно: Франция осъди свещеник за педофилия

Грифит беше арестуван за първи път през 2022 г. за детска порнография. Година по-късно той беше обвинен в 1623 престъпления срещу 91 деца. Някои обвинения обаче бяха оттеглени и ABC съобщи, че обвиненията от понеделник са свързани с приблизително 60 деца. Много от жертвите са били на възраст под 12 години.

Престъпленията са извършени между 2003 и 2022 г. на 12 различни места в Австралия, както и в Пиза, Италия.

Грифит е в ареста и ще бъде ясно каква ще е точната му присъда на по-късна дата. Съдът даде най-малко два дни, за да може да се запознае с показания за въздействието на престъпленията върху жертвите.

Още: Забрана за използване на изкуствен интелект: Британец генерира повече от 1000 неприлични снимки на деца

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес