Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия проведоха извънредни учения за ядрен удар и химическо заразяване (СНИМКИ)

04 октомври 2024, 18:49 часа • 1138 прочитания

Във всички региони на Руската федерация се проведоха извънредни учения, съобщи руското министерство на извънредните ситуации, предава ASTRA.

Ученията бяха в рамките на Деня на гражданската защита. Те обаче идват на фона на последната заплаха от страна на руския диктатор Владимир Путин, който предупреди, че ще разреши ядрен отговор, ако има масирана въздушна атака срещу Русия. 

Междувременно на 2 октомври в цяла Русия бяха извършени проверки на системите за оповестяване на населението. ОЩЕ: Новата ядрена заплаха на Путин: Първи коментар от ЕС

Реагиране при ядрена атака

Всеки регион имаше своя действителна програма за справяне с тези или други инциденти. Например в Соликамск тренираха ядрена атака. 

"Наложи се службите за спешна помощ да разчистват "развалините" и да "спасяват пострадалите". За тази цел бяха привлечени всички сили и средства на групата за гражданска защита, които са длъжни да участват в ликвидирането на последствията от използването на оръжия за масово поразяване“, каза администрацията на градския окръг Соликамск.

В други градове тренираха за химическо заразяване

През това време в Новгородска област се проведоха учения за справяне с химическо заразяване поради „саботаж на железниците“, а в Кубан тренираха кацане на дрон в помпена станция с последващо радиационно заразяване. ОЩЕ: И в руската Орловска област за първи път обявиха тревога за ракетна атака (ВИДЕА)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес