Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Мосул е ликвидиран командир на джихадистите с руски корени

18 април 2017, 15:56 часа • 1370 прочитания

Федералната полиция на Ирак съобщи, че е ликвидирала Абу Хаджир ар Руси военен командир на терористичната групировка „Ислямска държава”, който може да е от руски произход.

Началникът на полицията генерал-лейтенант Раед Шакер каза, че терористът е бил унищожен с ракетен удар, нанесен по щаба му в района Ас Саура в западната част на Мосул, отбелязва още РИА Новости.

По-рано иракските военни обявиха, че са унищожили други двама джихадисти, които може да са от Русия – Абу Мария ар-Руси, който отговарял за нефтените продукти, и военният командир Абу Мухаджира ар-Руси.

Операцията на иракските военни и коалицията начело със САЩ за освобождаване на Мосул започна през октомври м. г. Източната част на града вече е освободена от джихадистите. През февруари премиерът на Ирак Хайдер ал Абади обяви началото на операцията по освобождаването на западен Мосул.

През март правителствените сили съобщиха, че са обкръжили напълно джихадистите и са прекъснали комуникациите им с бойците в Сирия. Иракските сили за сигурност твърдят, че вече контролират две трети от Западен Мосул.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес