Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Израел ще считат камилите за коли, в Турция кръщават дете на референдум

17 февруари 2017, 08:15 часа • 2992 прочитания

Израелските власти предлагат камилите да се приравнят с автомобилите, заради увеличаването на броя на произшествията с "корабите на пустинята", съобщава в. "Йедиот Ахронотt".

"Министерството на вътрешната сигурност на Израел е поело инициативата да се внесе изменение на законодателството, за да може собствениците на камили, ако те могат да бъдат идентифицирани, да са отговорни за пътно-транспортни произшествия с участието на животните, в същата степен, както ако те бяха автомобили", пише вестникът, цитиран от БГНЕС.

Междувременно турско семейство даде на новороденото си дете името Евет ("Да" на турски), предлагайки по този начин на съгражданите си да дадат именно този отговор на предстоящия референдум за въвеждането на президентска система на управление. Този референдум може да даде на Реджеп Ердоган още по-голяма власт

Семейната двойка от югоизточната провинция Диарбекир отдава голямо значение на предстоящото събития и се надява с тази екстравагантна стъпка да ориентира турците в правилната, по тяхно мнение, посока. Бащата на детето, Мустафа Челик, заявява пред Анадолската агенция, че не е съжалява за избора на името, защото вярва, че само по този начин хората трябва да отговорят на референдума.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес