Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удължиха до 28 август локдауна в Сидни

28 юли 2021, 09:17 часа • 5325 прочитания

Властите в австралийския щат Нов Южен Уелс съобщиха, че удължават локдауна в Сидни и предградията му с един месец – до 28 август, предава РИА Новости.

Губернаторът на щата Гладис Береджиклян обяви по-рано заключване заради разпространението на COVID-19 по цялата територия на Сидни и околните населени места. Жителите на карантинираните райони имат право да напускат домовете си само за работа или училище, за набавяне на необходими покупки, за спортни занимания или оказване помощ на близки хора.

„Отчитайки ниските темпове на ваксинация, действащите в момента разпореждания остават в сила още четири седмици (до 28 август) на територията на Голям Сидни”, се казва в изявлението на губернатора, публикувано на официалния сайт на щата.

Отбелязва се, че жителите на Сидни нямат право да ходят до магазини, които са отдалечени на повече от 10 км от домовете им. Освен това властите разрешиха да бъде възобновена работата на строителните площадки, при условие, че един работник ще работи на площ от 4 квадратни метра.

Береджиклян призова за пореден път гражданите да се ваксинират.

Според последните данни на медицинските власти в щата, от началото на пандемията броят на заразените с COVID-19 са надхвърлили 8,7 млн. души, а починалите са 67. 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес