Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удар в Газа взе жертви. Израел: Поразихме командни центрове на "Хамас" в две училища

08 август 2024, 16:51 часа • 927 прочитания

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) твърдят, че са нанесли въздушни удари по командни и контролни центрове на "Хамас", разположени в две училища в град Газа - става въпрос за северната част на Ивицата Газа.

Междувременно Гражданската защита на Газа съобщава, че при израелска бомбардировка на училището "Ал Захраа" и училището "Абдел Фатах Хамуд" са убити 12 палестинци, в първото - 7, а във второто - 5.

Палестинската информационна агенция "Вафа" твърди, че при израелски удар по бежанския лагер "Бурей" пък са убити най-малко 15 палестинци, предаде Al-Jazeera.

Снимка: Getty Images

Още: На масата има ново предложение за примирие в Газа и пускане на заложници: Подробности от Катар

Израелските сили: Терористи се укриват в училища

Според ЦАХАЛ оперативните работници на Хамас са се намирали в двете училища в кварталите Дарадж и Туфа, когато са били нанесени ударите.

"Училищните комплекси са били използвани като командни и контролни центрове за терористите и командирите в терористичната организация "Хамас"", от които те са планирали и извършвали нападения срещу войските на Израел в Газа и срещу израелска територия, казват военните, цитирани от The Times of Israel.

За да се намалят щетите за цивилното население, ЦАХАЛ казват, че са извършили "много стъпки", включително използване на въздушно наблюдение, "прецизен боеприпас" и други разузнавателни данни.

Още: Мохамед Халаф: Путин го е страх от война в Близкия изток, защото губи Иран

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес