Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи

01 май 2017, 12:39 часа • 1979 прочитания

Турската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне група протестиращи, които въпреки наложената забрана се опитаха да излязат на площад „Таксим“ в Истанбул, за да отбележат с протест Деня на труда, съобщи БГЕС

Полицията се опита да спре около 200 човека в квартал Гайретепе в европейската част на града, които са искали да стигнат до известния истанбулски площад, въпреки че не са имали разрешение от властите за това.

Протестиращите, предимно представители на леви групи, носеха със себе си антиправителствени плакати и скандираха лозунги срещу президента Реджеп Ердоган. „Да живее Първи май. Не на диктатора!“, гласяха някои от тях. Съобщава се за най-малко един човек, задържан от полицията

По-рано турските власти забраниха провеждането на каквито и да е било демонстрации на „Таксим“, като блокираха достъпа до него с барикади.

В същото време няколко хиляди души посетиха празненствата за днешния ден на официално предвиденото за това място в квартал Бакиркьой край международното летище в града.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес