Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туркиня прости на мъжа, който я заля с киселина, и се омъжи за него

26 декември 2021, 15:48 часа • 12344 прочитания

В Турция 20-годишно момиче прости на мъж, който я заля с киселина преди две години и се омъжи за него. Заради инцидента Берфин Йозек едва не загуби зрението си, съобщава Daily Mail.

23-годишният Казим Селтик залял любимата си с киселина след раздялата им през 2019 г. Малко преди нападението младежът казал на момичето, че понеже той не може да я вземе, никой няма да може.

Йозек оцеля и сигнализира за нападателя в полицията. Тогава Селтик беше арестуван, но след това започна да й пише и да моли за прошка. Жертвата дори в един момент оттегли изявлението си с аргумента, че се обичат, и на нея й е неудобно, че той лежи в затвора. Въпреки опитите да бъде освободен от наказателна отговорност, Селтик бе осъден на 13 години и шест месеца затвор.

Но промените в закона, съчетани с нововъведенията в областта на коронавируса, позволиха на младежа да излезе от затвора по-рано и да мине към пробация. След освобождаването му Селтик предложи брак на Йозек и тя се съгласи. Семейството на момичето не подкрепя брака им. „Тя се омъжи без наше знание. Борих се за нея дълги години, но сега всичко беше напразно “, каза баща й.

По-рано беше съобщено, че Северна Нигерия, където преобладава мюсюлманско население, 20-годишно момиче се омъжи за полигам, който е 70 години по-възрастен от нея. През последните шест години мъжът се е оженил за поне четири млади жени. Близки до семейството източници съобщиха, че наскоро емирът се е развел с всичките си съпруги, за да избере нови. Според тях планът на Умар бил да иска да се ожени за поне три момичета наведнъж, пише БГНЕС.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес