Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция: Начинът, по който е извършено нападението, сочи, че зад него стои ПКК

23 октомври 2024, 22:46 часа • 743 прочитания

Турският вътрешен министър Али Ерликая обвини Кюрдска работническа партия за терористичния атентат срещу централата на турската отбранителна промишленост край Анкара, предаде АФП.

„Веднага щом бъде потвърдено коя е терористичната група, това ще бъде обявено. Но ще кажа това, чухме и коментарите на министъра на отбраната. От самото начало начинът, по който е извършено нападението, видеото, което видяхме, сочи, че това е ПКК. Това е нашата оценка“, заяви Ерликая, който актуализира броя на загиналите на петима души, а ранените са 22.

Още: Терористична атака в Анкара: Жертви след взрив и стрелба пред ключов военен завод (ВИДЕО)

„Осъждам това отвратително нападение. Нашата борба ще продължи с решителност и категоричност, докато не бъде неутрализиран и последният терорист. Нека Бог се смили над нашите мъченици. Пожелавам бързо възстановяване на нашите ранени“, каза вътрешният министър.

По-рано на 23 октомври турският вътрешен министър Яшар Гюлер също обвини ПКК за нападението, но не представи доказателства. „Всеки път даваме на тези мошеници от ПКК наказанието, което заслужават. Но те никога не се вразумяват“, каза Гюлер. „Ще ги преследваме, докато не ликвидираме и последния терорист“, допълни той, цитиран от БГНЕС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес