Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция е убила още 184 сирийски военни в Идлиб

05 март 2020, 10:45 часа • 3857 прочитания

Турските военни неутрализираха 184 сирийски войници в Идлиб за ден, съобщава "Спутник", позовавайки се на Министерството на отбраната на Турция.

В Twitter от ведомството посочиха, че операция "Пролетен щит" се развива успешно по въздух и земя.

За последните 24 часа бяха унищожени 4 танка, 5 гаубици, 3 противотанкови системи, 8 военни машини, 2 товарни машини, две бронирани машини, а също бяха неутрализирани 184 войници на сирийския режим, съобщават от турското силово министерство.

Ситуацията в Идлиб се изостри в края на февруари, когато терористичната групировка "Хаят Тахрир ал Шам" (известна преди като Фронт "Ал Нусра") извърши масирани атаки в тази провинция, на които сирийската армия отвърна с въздушно нападение.

Бомбардировката взе десетки жертви сред турските военни.

Русия защитава атаките на сирийската армия срещу терористите, обвинявайки Турция, че нарушава някои ключови ангажименти за потушаване на напрежението в Идлиб - конкретно разграничаването на терористите от военната опозиция, която е отворена за диалог със сирийското правителство.

Турция отвърна на нападенията на сирийската армия с ответна операция - "Пролетен щит". Освен това обяви, че не може да удържи потока от мигранти и бежанци и отвори границите си към Гърция и България.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес