Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трета вълна на COVID-19 в Сеул обявиха властите в Южна Корея

20 ноември 2020, 12:41 часа • 2899 прочитания

Трета вълна на коронавирусната инфекция е започнала в столицата на Южна Корея. Това съобщи на брифинг в Сеул говорителят на Министерството на здравеопазването и социалните грижи Йон Тае Хо. Новината предаде ТАСC, цитира я Агенция "Фокус".

„Ние вярваме, че в момента има трета вълна на инфекцията в столичния регион“, подчерта той и добави, че в тази ситуация властите обмислят да повишат нивото на социално дистанциране.

По неговите думи, новите инфекции в Сеул през изминалия ден са били 218, което е най-високото число от началото на август Общо през този период в страната са регистрирани 363 нови случая на заболяването, като общият им брой от началото на пандемията е достигнал 30 017.

В тази връзка министър-председателят Йон Се Кюн призова гражданите да "проявят отговорност и да се въздържат от провеждането на масови събития", включително традиционни новогодишни партита.

В реч, излъчена от телевизиите, той посочи, че „борбата срещу коронавируса е в криза“.

Политикът се обърна към жителите на страната на възраст над 60 години с молба да се сведат до минимум разходките и срещите през зимата.

Премиерът също така помоли ръководителите на компании да не провеждат съвместни събития след работа,  и при възможност да увеличат броя на служителите, които работят дистанционно.

На 3 декември обаче предстои единен държавен изпит, който няма да бъде отложен. Премиерът обеща, че ще се положат всички усилия, за да се гарантира безопасността на изпитваните.

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес