Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Телевизионна водеща избяга от Саудитска Арабия, за да не бъде съдена заради облеклото ѝ

29 юни 2018, 08:22 часа • 4178 прочитания

Водещата на саудитската телевизия Al Aan TV Ширин ал Рифаи избяга от страната си, за да се скрие от преследване заради "твърде откровен" тоалет, предаде БГНЕС.

Сънародниците на телевизионна водеща бяха разгневени от репортаж, в който тя разказва за отпадналата забрана за шофиране на жени. Част от записа бе публикуван от вашингтонския журналист Заид Бенджамин на страницата му в Twitter. От кадрите се вижда, че телевизионната водеща е облечена според строгата саудитска традиция, само че вятърът развява ефирната рокля тип халат, "оголвайки" панталоните и пъпа на журналистката.

Комисията по радио и телевизия на Саудитска Арабия обвини Рифаи в нарушаване на професионалните правила и окачестви облеклото ѝ като "неприлично". Срещу нея започна разследване, след което жената реши да избяга от страната си.

Заид Бенджамин обаче публикува в Twitter какво прави семейството на един от саудитските принцове що се отнася до облеклото. Те са заснети по бански на яхтата си. "Защо така - няма ли да ги разследват", пита Бенджамин.

В профила на журналиста беше публикувана и новина, че мъж в Саудитска Арабия убил жена си и три нейни приятелки в колата, която жената е шофирала.

Заглавна снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес