Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Телевизията, контролирана от властта в Казахстан, говори за обезглавени

06 януари 2022, 15:14 часа • 5820 прочитания

Броят на загиналите служители на реда по време на безредиците в най-големия град на Казахстан Алмати скочи на 13, като двама от тях са били обезглавени от радикали, съобщава РИА Новости като се позовава на комендантството на града. Същата информация разпространи и CNN, цитирайки държавната казахстанска телевизия "Хабар 24".

„Тринадесет служители на реда бяха убити, включително две тела бяха открити с отрязани глави“, уточнява източникът. Присъствието на осакатени мъртви тела се смята от властите за „пряко доказателство за терористичния и екстремистки характер на бандитските формирования, нападнали Алмати“, се посочва в тяхно изявление.

Според Sputnik Казахстан общият брой на ранените служители на сигурността е достигнал 353. Същевременно са се активизирали и мародерите.

Съобщава се още, че казахстанските сили за сигурност са си върнали контрола над административната сграда на Жамбилска област и над градската администрация на Семей, както и че са освободили летището в град Актобе. От сряда вечерта всички тези обекти бяха окупирани от радикали, които се филтрират сред протестиращите в различни казахстански градове. Както отбелязват журналистите в руските медии, „като цяло ситуацията в изброените региони е под контрол“.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес