Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съпругата на Башар Асад има рак на гърдата

08 август 2018, 18:53 часа • 6635 прочитания

Асма Асад, съпругата на сирийския лидер Башар Асад, е започнала лечение на ранен стадий на рак на гърдата, съобщиха от президентството в Дамаск, предаде БГНЕС.

"Асма Асад започва първия етап на лечение за злокачествен тумор в гърдите, открит в ранен стадий", става ясно от разпространеното официално изявление в социалните мрежи.

Съобщението беше придружено със снимка на първата дама в свободно облекло и маратонки, седнала на стол в болнична стая с интравенозна капкова система в лявата ѝ ръка. Асма се усмихва на съпруга си, президента Башар Асад, който седи вдясно от нея.

От сирийското президентство не уточниха къде се лекува първата дама, но думата "военни" е отпечатана върху одеялото, което е видимо на снимката, което показва, че е вероятно във военна болница.

Actualno.com припомня, че родената през 1975 г. във Великобритания и бивш инвестиционен банкер Асма се оформя постепенно като защитник на правата на човека и на нея се гледа като на модерната страна на династията "Асад".

През първите години на бунтовете в Сирия тя рядко се появяваше публично, но през последните две години е по-активна и участва в благотворителни събития.

Асма, чийто баща е кардиолог, а майка ѝ е дипломат, има три деца от брака си с Асад – двама сина и дъщеря.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес