Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сирийската въоръжена групировка "Ахрар аш Шам" отказва примирието

11 септември 2016, 20:00 часа • 2132 прочитания

Сирийската въоръжена групировка "Ахрар аш Шам", която се сражава срещу правителствените сили, заяви, че отказва примирието, което предстои да влезе в сила утре. Това съобщи телевизия "Ал Арабия", като цитира представители на сирийската въоръжена опозиция, предаде ТАСС.

В петък руският външен министър Сергей Лавров и колегата му от САЩ Джон Кери съгласуваха в Женева пакет от документи, насочени към спиране на бойните действия в Сирия и полагане на основи за подновяване на мирния процес в страната.

По-рано Сирийската свободна армия, смятана за умерено крило на въоръжената антиправителствена опозиция в Сирия, обяви, че е съгласна с примирието. Представителят на Свободната армия Закария Мулахаф-джи съобщи, че е помолил специалния американски емисар за Сирия Майкъл Ратни да разясни въпроса за механизма на мониторинг, чрез който ще се следи как страните спазват примирието".

Правителството в Дамаск още вчера обяви, че приема примирието "в съответствие с американско-руската договореност в Женева".

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес