Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сингапур облекчава ограниченията срещу COVID-19

20 ноември 2021, 11:58 часа • 5296 прочитания

Правителството на Сингапур ще облекчи социалните ограничения, наложени за овладяване на разпространението на COVID-19, след като броят на инфекциите в града-държава се стабилизира през изминалия месец, предаде Ройтерс.

От понеделник ще бъде разрешено събирането и храненето в заведения на една маса на до пет души, докато сега това е разрешено само за групи от по двама ваксинирани, казаха на пресконференция министри.

По думите им като цяло броят на инфекциите и ситуацията в болниците до голяма степен са се стабилизирали.

"В момента преминаваме към живот с COVID-19", каза пред журналисти министърът на промишлеността и търговията Ган Ким Юн и добави: "Знам, че мнозина или някои предпочитат побързо отваряне, но трябва да го направим много внимателно и стъпка по стъпка".

"Това означава, че ще облекчим някои мерки, ще наблюдаваме и ще гарантираме, че ситуацията остава под контрол и стабилна преди да продължим разхлабването на ограниченията", допълни министърът.

Дневният брой на новозаразените с COVID-19 в Сингапур падна средно под 3000 души. Близо 80 процента от 5,45-милионното население на града-държава и напълно ваксинирано. 

Още: В Сингапур изплатиха над 575 хил. долара компенсация за странични ефекти от Covid-ваксина

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес