Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Син на руски олигарх удушил майка си преди психотренинг

15 декември 2015, 17:44 часа • 4862 прочитания

Синът на руския милиардер Игор Сосин – Егор, е обвинен в убийството на своята майка. Тялото на 44-годишната жена със следи от побой е открито в хотелска стая в гр. Казан. Както било установено, 19-годишният младеж пребил майка си до загуба на съзнание, а след това я е удушил.

Егор Сосин е открит в коридора на хотел "Конад" от полицията: младият човек се намирал в състояние на наркотично опиянение.

Както съобщили в Следствения комитет на Русия по Република Татарстан, вечерта на 10 декември един от гостите на хотела видял заподозрения, който скитал из коридора. Върху дрехите на младия човек имало следи от кръв.

Когато Егор бил задържан, той не могъл да разкаже свързано за случилото се и обвинил за всичко някакви хапчета. Според младежа той получил лекарствата от майка си и от тях получил халюцинации. Според някои данни в стаята, където се настанили майката и синът, били открити психотропни препарати.

Сосин разказал, че пристигнал в Татарстан заедно с майка си за лечение. Но според тв LifeNews майката и синът искали да ходят на психологически тренинг. Те трябвало да посетят семинара на Бърт и Софи Хелингер "Семейни констелации в служба на живота".

"По предварителната версия на следствието убийството е извършено на почва скандал. Следствените органи са предявили обвинение в убийство на младия човек", съобщили в следственото управление. Съдът е постановил задържане под стража за Егор Сосин.

Освен това са назначени редица експертизи, включително съдебно-психиатрична, биологична и физико-техническа. Разследването продължава.

Игор Сосин е съсобственик на мрежата OBI и един създателите на "Старик Хоттабыч".

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес