Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Севернокорейският лидер настоя за по-голямо производство на оръжия

06 август 2023, 07:46 часа • 10808 прочитания

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун провери няколко големи оръжейни фабрики, включително съоръжения за производство на двигатели за стратегически крилати ракети. Той призова за увеличаване на производството на оръжия, съобщиха държавните медии в Северна Корея. 

Тридневната инспекция на заводите се провежда по-малко от две седмици, след като Ким присъства на голям военен парад с руски и китайски официални лица. На парада бяха демонстрирани най-новите оръжия на Северна Корея, включително междуконтинентални балистични ракети и шпионски дронове.

Ким посети завод за производство на двигатели за въоръжени безпилотни летателни апарати, както и производствени линии за снаряди за свръхголямокалибрени многоцелеви ракетни установки и транспортно-електронни пускови установки

Ким също така изтъкна модернизацията на стрелковото оръжие като "най-важния и спешен въпрос при подготовката за война в съответствие с променения аспект на войната. 

Северна Корея разглежда подобни учения като репетиции за инвазия и многократно е предупреждавала, че ще предприеме "съкрушителни" действия в отговор.

Още: Единствено Северна Корея подкрепи Кремъл

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес