Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Северна Корея изстреля две нови балистични ракети

23 декември 2022, 11:51 часа • 843 прочитания

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег днес, което е последният от поредица тестове на оръжия, нарушаващи санкциите. Ракетите са паднали близо до изключителната икономическа зона на Япония.

Съобщението беше направено от японската брегова охрана, която заяви, че ракетата се е насочила към източното крайбрежие на Япония, а същата информация беше дадена от Генералния щаб на Южна Корея.

Изстрелването е последното от безпрецедентния брой ракетни тестове на Пхенян през тази година. В неделя държавата парий изстреля две балистични ракети със среден обсег край източното крайбрежие на страната, като ги нарече "значим" тест за програмата си за шпионски сателити, която трябва да бъде завършена до април, пише БГНЕС.

Това беше година на безпрецедентни изпитания от страна на Севера, включително изстрелването на най-модерната междуконтинентална балистична ракета миналия месец, изпитанието на това, което Пхенян твърди, че е нов ракетен двигател миналата седмица, и твърденията от тази седмица, че е разработил нови възможности за правене на снимки от космоса.

ОЩЕ: САЩ осъждат изстрелването на балистични ракети от Северна Корея

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес