Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сблъсъци между турски сили и кюрди на сирийската граница

26 април 2017, 21:26 часа • 2070 прочитания

В сряда по северната сирийска граница са избухнали сблъсъци между турските сили и кюрдите: ден след смъртоносните въздушни удари на Турция в региона, предава AFP.

От сирийската Обсерватория за правата на човека заявиха, че сблъсъците са започнали, „след като кюрският „Отряд за народна самоотбрана“ е стрелял срещу бронирано превозно средство на турските сили, което е преминало сирийско-турската граница“.

Междувременно от МВнР на Русия заявиха, че въздушните удари на Турция в Ирак и Сирия са нанесени при заобикалянето на законните правителства на тези страни, заявиха от Министерството на външните работи на Русия, предава ТАСС.

„Не може да не предизвика безпокойство и това, че турските удари бяха нанесени срещу територията на суверенни държавни, при заобикалянето на техните законни правителства. Смятаме подобни действия за неприемливи, противоречащи на основополагащите принципи на междудържавните отношения“, подчертаха от външнополитическото ведомство.

„В ситуация, при която войната с тероризма в Ирак и Сирия все още е далеч от приключване, такива действия еднозначно не помагат за консолидирането на антитерористичните усилия, усложняват и без това напрегната обстановка“, допълниха от министерството.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес