Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски самолети са бомбардирали Алепо

01 октомври 2016, 15:15 часа • 7299 прочитания

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Reuters.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя "Кастело", и квартал "Малах", на фронтовата линия северно от стария град.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базиран във Великобритания, която наблюдава войната, съобщи и за масиран обстрел от страна на правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби", информира БНТ.

Поне две барелни бомби са ударили най-голямата болница в контролирания от въстаниците район на сирийския град Алепо.

Болницата М10, както и второто най-голямо лечебно заведение в района М2, вече бяха ударени в сряда при бомбардировки, което генералният секретар на ООН Бан Ки-мун определи като "военни престъпления".

 

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес