Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски подигравки за иранските хвалби за 25 унищожени израелски F-35

03 октомври 2024, 14:07 часа • 3182 прочитания

Някой вече намери ли 25 унищожени израелски F-35? С такъв подигравателен въпрос един от известните руски военно-пропагандни телеграм канали парира иранското твърдение за толкова огромни загуби на един от най-модерните изтребители в света (пето поколение) при втората иранска ракетна атака срещу Израел.

Още: Иран се учи: Ракетната атака по Израел сега е била по-ефективна от априлската (ВИДЕО)

Руският телеграм канал, който осмива твърденията на ирански информационни източници, е Fighterbomber. Той е свързван с руските военновъздушни сили (ВВС) и се счита, че се поддържа от пенсиониран руски военен пилот, с прозвище Иван Иванов (като Джон Доу в САЩ, използвано за неидентифицирани хора).

Fighterbomber прави коментара на база сателитна снимка, показваща къде има попадения от ирански ракети в израелската военновъздушна база Неватим, намираща се в пустинята Негев. На първо място, няма толкова попадения, че да е математически възможно 20 и повече F-35 да са поразени. Освен това - видимо ударите не са поразили нищо, с изключение на една сграда - възможно е да е хангар, но едва ли там има 20 изтребителя.

Имало било и други снимки, показващи всичко в руини - това казват разни "експерти", които също не са ги видели, защото "дълбоката държава" ги крие, присмива се Fighterbomber.

Още: Ирански ракети са поразили цели в Израел, сред тях и военна база? (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес