Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски изтребител МиГ-31 се разби край Тихия океан (ВИДЕО)

02 декември 2022, 10:36 часа • 5049 прочитания

Изтребител МиГ-31 се разби в Приморския край на Русия – Далекоизточния федерален окръг, в близост до Япония. Екипажът е катапултирал, съобщи контролираната от Кремъл държавна агенция ТАСС, като се позова на службите за спешна помощ.

Информацията е потвърдена от Министерството на отбраната в Москва на 2 декември. По предварителна информация инцидентът се е случил поради техническа неизправност.

"Самолетът МиГ-31 се е разбил веднага след излитането си. Той е паднал в гора в близост до село Алексеевка. Екипажът се е катапултирал", заявява източник на ТАСС.

Министерството на отбраната съобщи, че катастрофата е станала по време на тренировъчен полет. Изтребителят се е разбил на безлюдно място, като полетът е бил извършен без боеприпаси.

По предварителни данни - в резултат на катастрофата няма жертви. Установява се какво е състоянието на пилотите, заявява източникът на ТАСС.

Това е третата катастрофа на изтребител в последните месеци. На 17 октомври Су-34 падна върху многоетажна жилищна сграда в Ейск, при което загинаха 15 души. Шест дни по-късно в Иркутск изтребител Су-30 падна върху дървена жилищна сграда - двамата пилоти загинаха, а жителите на къщата не пострадаха.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес