Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската военна полиция патрулира около сирийския град Манбидж

08 януари 2019, 16:39 часа • 6511 прочитания

Руската военна полиция е започнала да патрулира около сирийския град Манбидж, с което навлиза в район, който беше под контрола на подкрепяните от САЩ кюрдски милиции.

Руските сили действат като съюзник на сирийското правителство, което в момента е разположило свои войски в Манбидж, провинция Алепо, което е близо до границата с Турция.

В края на миналия месец кюрдските милиции, които се притесняват от възможна турска офанзива, поканиха в Манбидж сирийските части, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще изтегли войските на САЩ от Сирия.

По телевизия Россия 24 Юсуп Маматов, говорител на руската военна полиция, каза, че служители от представяните от него части патрулират „зоната за сигурност около Манбидж“.

„Задачата е да се гарантира сигурността на района на отговорност и да се наблюдава ситуацията и движенията на въоръжени формирования.“ Според информациите руските военни полицаи ще останат в района за неопределено време.

Засега остава неясно колко близо биха могли да минават руските патрули до районите, където все още са разположени американски войски.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес