Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия започва мащабни учения в централната част на Тихия океан

10 юни 2021, 12:15 часа • 2220 прочитания

В централната част на Тихия океан започнаха мащабни учения на Тихоокеанския флот. Това беше съобщено пред репортери от руското министерство на отбраната.

„В съответствие с плана за подготовка на военните органи за командване и контрол на силите на Тихоокеанския флот за 2021 г. се извършва оперативно учение на различни сили на флота в далечната морска зона в централната част на Тихия океан", съобщи военното ведомство, цитирано от ТАСС.

Военноморските тактически групи на Тихоокеанския флот, извършили преход от около 4 хиляди километра от своите бази и зони на дежурство, са разположили групи от флотски сили в определената зона на Тихия океан за изпълнение на тренировъчни задачи.

Според министерството на отбраната в ученията участват до 20 бойни кораба, подводници и поддържащи кораби, включително флагманът на флота, ракетният крайцер „Варяг“, големият кораб „Адмирал Пантелеев“ с управляеми ракетни оръжия, фрегатата „Маршал Шапошников“, корветите „Громко“, „Перфект“ и „Герой на Руската федерация Алдар Циденжапов“, корабът на измервателния комплекс „Маршал Крилов“.

Също така в ученията участват около 20 самолета, включително самолети с далечен обхват Ту-142М3, изтребителите-прихващачи МиГ-31ВМ и други самолети на руските аерокосмически сили.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес