Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия спря всички полети с Ту-154 заради неизяснените причини за катастрофиралия самолет

27 декември 2016, 13:26 часа • 1374 прочитания

Русия преустанови всички полети на самолети Ту-154, докато не установи причините за катастрофата на самолета от този модел над Черно море, предаде bTV.

Тази нощ беше открита една от черните кутии на падналата машина. Процесът по разшифроването може да продължи няколко седмици в зависимост от състоянието им. Издирват се още две черни кутии.

Още преди откриването на черните кутии на падналия самолет Ту 154 по наказателното дело по случая се появи приоритетна версия, пише в. "Коммерсант". Според нея авиолайнерът може би е паднал заради грешка на пилотите, които при излитането са извели Ту 154 при свръхкритичен ъгъл и с твърде ниска скорост. Поради това самолетът, вместо да набере височина, се е снижил към морето, опашката му се ударила в повърхността на водата, паднала е и потънала.

Ту 154 се разби на 25 декември веднага след излитането си. На борда е имало 92 души - военни, представители на медиите, както и артисти от музикален ансамбъл, които е трябвало да поздравят за Нова година руските военни в авиобазата Хмеймим в Сирия.

 

 

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес