Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия е готова да възстанови отношенията си със САЩ, заяви Путин

05 септември 2016, 17:50 часа • 4612 прочитания

Русия е готова да възстанови отношенията си със САЩ, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция след края на двудневната среща на страните от Г-20.

„Сегашното положение не е нормално. Но ние сме за това те (отношенията със САЩ – бел. ред.) да бъдат възстановени в пълен формат“, посочи Путин.

Руският държавен глава посочи също, че Москва е готова да подобри и връзките си с Великобритания. „Ние сме готови да възстановим отношенията си с Великобритания, до каквато степен те искат, но не можем да им налагаме нищо и не можем да решаваме вместо тях в какъв размер да бъдат възстановени отношенията“, посочи той, информира БГНЕС.

Путин също така коментира и отношенията на Москва с Анкара, като по неговите думи подобряването им не става толкова бързо, колкото се иска на турската страна.

„Що се отнася до възстановяването на нашите двустранни отношения, то работата върви по план, не толкова бързо колкото се иска на нашите турски партньори. И ние бихме искали това да стане по-бързо“, каза той.

В същото време Путин посочи, че Москва иска да види резултати по отношение на разследването за отговорните за свалянето на руския изтребител Су-24 на турско-сирийската граница. Президентът допълни, че възстановяването на двустранните отношения е свързано с хода на разследването.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес