Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първа среща на върха между Турция, Азербайджан и Туркменистан

13 декември 2022, 09:48 часа • 1569 прочитания

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети днес Туркменистан, за да участва в първата среща на върха между Турция, Азербайджан и Туркменистан, посветена на сътрудничеството в няколко области, предава БГНЕС.

Ердоган, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и президентът на Туркменистан Сердар Бердимухамедов ще се срещнат в западния туркменски град Аваза, за да разгледат стъпките за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между трите страни във всички области, особено в търговията, енергетиката и транспорта, се казва в изявление на турското президентство.

По време на срещата лидерите ще подпишат няколко споразумения за засилване на сътрудничеството.

В рамките на срещата на върха Ердоган ще проведе и двустранни разговори.

Министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу ще придружи Ердоган и ще участва в тристранната среща на външните министри, която ще бъде организирана по повод срещата на върха.

"По време на срещата на високо равнище, както и на министерските срещи, ще бъдат обсъдени всички аспекти на съществуващото сътрудничество между трите държави, особено в областта на търговията, енергетиката и транспорта, и ще се проведе обмен на мнения по актуални регионални и международни въпроси", се казва в изявление на турското външно министерство. 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес