Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин напомни на Ердоган да спазва суверенитета на Сирия

24 януари 2018, 07:14 часа • 2399 прочитания

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган са обсъдили по телефона ситуацията в Сирия. Имало е разговор и за ситуацията в района на Африна, населен с кюрди, където турските военни провеждат военна операция, предаде БГНЕС.

От двете страни са подчертали важността да се продължава активната съвместна работа за разрешаване на кризата. Работата трябва да се основава на принципите на запазване на териториалната цялост и уважаването на суверенитета на Сирия, съобщава ТАСС, като цитира съобщение на Кремъл.

По-рано от Елисейския дворец съобщиха, че Франция е притеснена от влошаването на хуманитарната ситуация в Сирия, особено в Източна Гута и провинция Идлиб. Това стана след като френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с турския си колега Ердоган.

Френският държавен глава очаква незабавно отваряне на коридорите за хуманитарна помощ, затворени заради турското нахлуване на териториите населени с кюрди в Сирия. Стана известно и, че се очаква телефонен разговор и на американския президент Доналд Тръмп с Ердоган по същия повод.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес