Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Професор в Южна Корея пострада след като колет-бомба гръмна в ръцете му

13 юни 2017, 07:50 часа • 881 прочитания

Взрив, в резултат на който пострада един преподавател, избухна в южнокорейския университет Йонсе. Не е изключена вероятността за терористична атака, предава местния канал KBS, позовавайки се на информация от полицията.

По данни на медията бомбата е избухнала тази сутрин в 02:41 часа българско време в ръцете на професор по архитектура от учебното заведение, който е разопаковал доставен подарък. Вследствие на експлозията той е получил изгаряния и е бил хоспитализиран, но южнокорейските медии увериха, че няма опасност за живота му, информира БГНЕС.

Пред властите г-н Ким разказа, че идвайки на работа е забелязал пакета да виси на дръжката на кабинета му. Той е помислил, че е предназначен за него и веднага е започнал да го разопакова. Точно тогава бомбата се е взривила.

На мястото на произшествието вече са спецчастите и следователите, които ще работят по установяването на причините за инцидента. Към момента не се отхвърля изцяло вероятността това да е терористична атака или нападение от страна на бивши студенти на професора.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес