Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продължават протестите срещу кабинета на Нетаняху

21 януари 2024, 09:02 часа • 7096 прочитания

В Израел се проведе поредният мащабен протест с искане за незабавно връщане на заложниците, взети от "Хамас" в началото на войната през октомври, предаде БНТ. Те държат още около 130 души.Събралото се множество поиска и незабавна оставка на кабинета "Нетаняху".

Още: Израел засилва атаките си в Ивицата Газа

Поискаха оставката на Нетаняху

"Правителството, което ни изостави на 7 октомври, продължава да го прави. Изоставени са всички - евакуираните от граничните райони, семействата на жертвите, резервистите, заложниците. Силата да променяме и поправяме е в нашите ръцете. Правителството трябва да си тръгне - сега!", категорична е Ноам Алон, сестра на войник, убит по време на операцията в Газа.

Още: Израел разреши доставките на брашно за Ивицата Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху защити натиска срещу палестинските територии и отново настоя, че Тел Авив трябва да запази пълен контрол върху тях.  

За вариант "две държави" от години работят Съединените щати, но преди дни Нетаняху открито се противопостави на тази идея. От Вашингтон заявиха, че не виждат друг изход от конфликта между Израел и радикалната палестинска групировка "Хамас".

И според генералния секретар на ООН - Антонио Гутереш, изоставането на инициативата "две държави" е абсолютно "неприемливо". 

Още: Нетаняху все пак не изключва възможността за палестинска държава

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес