Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приятна изненада: Британец остави наследството си на камериер в любимия си хотел

04 септември 2021, 08:25 часа • 13932 прочитания

Камериер в хотел в турския град Кушадасъ наследи богатството на богат гост и вече е обезпечен до края на живота си, съобщи Daily Mirror.

Таскин Дасдан работил като камериер от 1990 г. Един ден той срещнал британския турист Чарлз Къртни, който прекарвал всяка своя ваканция в Турция. Мъжът винаги бил щедър с персонала на хотела, дори помогнал на Дасдан да плати за обучението на децата си.

През 2021 г. Къртни починал, а след смъртта близките му получили неговото завещание. Оказало се, че мъжът е оставил по-голямата част от наследството си на именно на камериера. Той включил и други служители на хотела в завещанието си, но с по-малки суми. Точната сума, която Дасдан е получил, не се разкрива, но се съобщава, че щедрият турист е осигурил на служителя комфортен живот.

Дасдан заявил, че няма намерение да се отказва от работата си, защото я обича и му харесва възможността да се среща с хора от различни страни. По думите му постъпката на британеца била пълна изненада за него.

Той обслужва стаите на един от етажите в хотела. Традиционно такъв служител помага при доставката на багаж, може да донесе напитки или ястия в стаята на гостите и да изпълнява различни видове поръчки. На Запад е обичайно да му оставят бакшиш.

По-рано беше съобщено, че пианист, работещ на непълно работно време на летището, е получил бакшиш от 51 992 евро за един ден. Музикантът решил спечелените пари да дари на Американския бъбречен фонд.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес