Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Президентът на Туркменистан издаде своята 55-та книга

11 декември 2020, 10:00 часа • 3423 прочитания

В Ашхабад се проведе тържествено представяне на новата книга на президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, съобщи Туркмен Портал. Тя е озаглавена „Туркменистан – родина на неутралитета” и е подарък от държавния глава за 25-та годишнина от обявения от страната постоянен неутралитет.

Според изданието, книгата ще стане „настолна за всеки туркменистанец”.

Приетият на 27 декември 1995 г. закон „За постоянния неутралитет на Туркменистан” определи завинаги пътя на развитие на нашата независима държава. Ние го определихме като „постоянен неутралитет”. Избрахме този път, водени от националните интереси и отчитайки интересите на всички братски народи на планетата”, заяви по време на церемонията държавният глава.

Представянето се състоя в Централния офицерски дом в присъствието на представителите на държавната власт. Артисти от Главния драматичен театър четоха части от книгата, а всеки министър получи по един екземпляр от нея, съобщава още порталът.

Освен че пише книги за туркменската история, килимите, ахалтекинските коне, кулинарията, лечебните растения и т.н., Бердимухамедов се занимава и с музика. Туркменският лидер вече пусна девет сингъла, като за някои от тях има заснети клипове.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес