Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Похитен като дете, мъж откри семейството си благодарение на карта, споделена в Tik Tok (ВИДЕО)

04 януари 2022, 09:21 часа • 3816 прочитания

Отвлечен на 4-годишна възраст от съсед на семейството, китаецът Ли Джингуей успя да се събере с близките си 33 години по-късно точно на 1 януари. Това се случи само няколко дни след като той публикува видео в TikTok, в което помоли потребителите за помощ. В краткия клип Ли Джингуей разказва как е бил похитен като малко момче и продаден на друго китайско семейство. Той показва и карта, на която нарисувал по спомени това, което помнел от родното си село заедно с кратки обяснения (мост, бамбукова гора, училище и др.).

Благодарение именно на тази карта полицията успяла да свери информацията със своята база данни и идентифицирала малко селце в провинция Юнан, където една жена е сигнализирала за отвличането на сина си през 1989 г. Оттам нататък събитията се развили светкавично. ДНК тестовете доказали, че това действително е биологичната майка на Ли Джингуей. Така младият мъж успява да я прегърне в първия ден от 2022 г.

До този момент Ли Джингуей бил изчерпал всички други средства, с които разполагал, за да открие рождената си майка. Нито информацията от осиновителите му, нито официалните данни от полицията били достатъчни, за да я проследи.

„След тридесет и три години чакане и безброй нощи на носталгия и тъга, най-после благодарение на една карта, с извикани от паметта ми спомени, ще можем да изживеем тази необикновена среща“, написа той в профила си в TikTok малко преди да се види с майка си.

Във видеото, публикувано в социалните мрежи, той внимателно сваля маската от лицето на майка си, за да го види най-накрая, и я прегръща.

Отвличанията на деца съвсем не са рядкост в Китай, те са превърнати в истински бизнес. От 80-те години на XX век, когато бе наложена държавната политика на „само едно дете в семейство“, огромен брой предимно млади момчета са станали жертви на отвличания. Според проучване от 2015 г. около 20 000 деца са отвличани всяка година в страната, съобщава BBC. Миналото лято стана известен и друг подобен случай на баща, който успя да се събере със сина си след като обиколи цялата страна с мотоциклет, на който бяха закрепени големи знамена с неговата снимка. Той беше пропътувал 500 000 километра из Китай, като понякога е бил принуден да спи под мостове и да проси, за да се храни, а историята му дори вдъхнови създаването на филм.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес