Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Песков опроверга изчезването на Сергей Шойгу - не му било до медийни изяви

24 март 2022, 13:47 часа • 4716 прочитания

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал днес хода на специалната операция в Украйна и усилията за оказване на помощ на населението, казва прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Това се е случило на среща на държавния глава с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия, съобщава ТАСС.

„Министърът на отбраната Шойгу докладва за хода на специалната военна операция, както и за продължаващите военни усилия за предоставяне на хуманитарна помощ, гарантиране на сигурността и възстановяване на жизненоважна инфраструктура в освободените територии“, казва говорителят.
Говорителят на Кремъл допълва, че е „подробният разговор за преговорния процес с Украйна“. „Беше изразено съжаление във връзка с бавността на украинската страна“, казва Песков.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков отговорил и на въпрос за отсъствието на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в публичното пространство, като казал, че сега „не е точно времето за медийна активност“, съобщава изданието РБК.

„Министърът на отбраната сега има много притеснения, както разбирате. Тече специална военна операция. Разбира се, сега не е точно времето за медийна активност. Това е съвсем разбираемо“, коментира съобщенията Песков в разговор със CNN.

 

„Не е необходимо да слушате изданието „Агентство“, заявил прессекретарят на Путин, цитиран от „Комерсант“.

На 23 март медия проектът „Агентство“ (Агенция) обърна внимание, че за последен път руският военен министър се е появявал пред публика на 11 март. Тогава Министерството на отбраната публикувало видео, на което Шойгу във военна болница връчва държавни награди на руски военнослужещи, участвали във войната в Украйна. Според руски медии обаче във видеото били използвани стари кадри.

На 18 март Кремъл съобщи, че г-н Шойгу е участвал в заседание на постоянните членове на Съвета за сигурност, но не били публикувани видео или снимки.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес