Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паркомясто за 969 000 щатски долара? Къде?

24 октомври 2019, 14:25 часа • 1354 прочитания

Най-скъпото паркомясто в света смени собственика си за скромните 969 000 щатски долара или 7,6 милиона хонконгски долара. То се намира в "Центърът" (The Center) - петият по височина небостъргач в Хонконг (73 м), който влезе в новините през 2017 г. с това, че стана най-скъпата офис сграда в света при продажбата ѝ за над $5 млрд. и все още държи рекорда, съобщава South China Morning Post. В него няма жилищни сгради, а само офиси. Купувачът всъщност е бизнесмен с офис в кулата, самоличността му обаче се пази в тайна.

Мястото за паркиране е B1-1023 и все още не се използва. То се намира на последния етаж на 3-етажния паркинг в бизнес сградата и има много бърз достъп до асансьорите за вътрешността на сградата.

The Centre е дом на много фирми, основно в сферата на технологиите и автобусни компании. Тя разполага само с 402 паркоместа, а офис пространството дадено под наем е 1,2 млн. кв. м.

Цените на паркингите в Хонг Конг надминаха пазара на жилища през последните десетина години, на фона на свиващото се предлагане и на оживен пазар, готов да предложи оферти за недвижими имоти в ерата на свръх ниските лихви.

Реално плащайки близо милион долара купувачът е платил 3 пъти по-висока цена за квадратен метър от средната за жилище в Хонконг.

Сумата надвишава повече от 30 пъти средната годишна заплата в града. В същото време Хонконг върви към рецесия след близо 5 месеца на протести във финансовия център, където всеки всеки пети жител живее под прага на бедността.

Неравенството и растящата пропаст между богати и бедни в града не се ограничават от години и затова се стига до такива абсурдни разлики в начина на живот в Хонконг, посочва изданието.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес