Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палестинец наръга двама израелци, полицията го простреля

13 септември 2021, 17:29 часа • 2041 прочитания

Палестинец намушка двама израелци в Йерусалим, преди да бъде застрелян от граничен полицай в понеделник, оставяйки и тримата ранени, съобщиха полицията и медици.

Нападателят "намушка двама цивилни с нож" близо до централната автогара в града, се казва в съобщение на полицията.

„Гранични полицаи забелязаха инцидента и един от тях откри огън и неутрализира терориста, който в момента е на лечение“, се добавя в него.

Говорител на полицията каза пред АФП, че нападателят е палестинец от град Хеброн на Западния бряг.

Цивилните, които той намушка, са мъже на възраст около 20 години. Техните рани били обработени, преди да бъдат откарани в болница Шааре Зедек в нетежко състояние, казаха медици от организацията Magen David Adom.

Няма незабавни индикации за състоянието на нападателя, който е бил видян усмихнат от фотограф на AFP, докато го откарвали за оказване на медицинска помощ.

По-рано в понеделник палестинец се опита да намушка войник с отвертка на кръстовището Гуш Ецион южно от Витлеем в окупирания Западен бряг, съобщи армията. Войници на мястото на инцидента успели да „осуетят опита за терористична атака и да неутрализират нападателя“, се казва в изявление на армията. "Нападателят е откаран в болница за лечение".

Напрежението в Западния бряг и Източен Йерусалим се повиши, след като миналата седмица шестима палестински екстремисти избягаха от затвор с висока сигурност в Северен Израел, което предизвика преследване, в резултат на което четирима от тях бяха заловени през последните дни.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес